آیا از اهمیت بهینه سازی پروفایل لینکدین خود و تاثیر آن در بازاریابی محتوایی آگاه هستید؟ لینکدین یکی از شبکه های اجتماعی است که در دنیای حرفهایها جایگاه ویژهای دارد. تقریبا میتوان گفت که بعید است کسی حرفهای و متخصص باشد اما از این شبکه اجتماعی کاربردی استفاده نکند.
لینکدین فضایی است که افراد میتوانند با استفاده از این فضا، وارد فضایی تخصصی شده و از آن برای معرفی توانمندیها و تجربههای کاری خود استفاده کنند. شاید شبکه های اجتماعی دیگر مانند فیسبوک یا اینستاگرام هم قابلیت استفاده برای توسعه کسب و کارها را داشته باشند اما لینکدین مختص این موضوع است. جالب است بدانید بسیاری از افراد که پروفایل لینکدین کاملی دارند، تعداد فراوانی پیشنهاد کار و همکاری از این سایت دریافت میکنند. اما فضاهایی مانند فیسبوک و اینستاگرام چنین جایگاهی ندارند.
لینکدین میتواند ابزاری مناسب برای ارتباط با متخصصانی باشد که این قابلیت را دارند تا به شرکاری تجاری، مشتری یا کارمندان شما تبدیل شوند. همچنین برای به دست آوردن اطلاعات تخصصی و مخاطبان هدف نیز کاربردی است.
اما در این فضا، اولین تصویری که از شما در ذهن مخاطب شکل میگیرد، پروفایل لینکدین شما است. آیا میدانید چگونه این پروفایل میتواند در ذهن مخاطب تاثیرگذار باشد؟ آیا میدانید چگونه پروفایل لینکدین خود را بهینه کنید؟
ارتباط با متخصصین در لینکدین
فرقی نمیکند که پروفایل شما شخصی و یا شرکتی باشد، در هر حال بهینه سازی آن امری ضروری است. برای بهینه سازی پروفایل لینکدین، در این مقاله خاتون همراه ما باشید. قصد داریم از اینجا فرصتسازی کرده و جایی برای خود در میان متخصصین پیدا کنیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- بهینه سازی پروفایل لینکدین شخصی
- بهینه سازی پروفایل لینکدین شرکتی
- چگونه تولید محتوا در لینکدین را بهصورت حرفه ای انجام دهیم؟
- ویژگیهای فردی تولیدکننده محتوا در لینکدین
- ویژگیهای پستها و محتوای لینکدین
- تنظیم برنامه زمانی یا تقویم انتشار محتوا
- هشتگ گذاری در لینکدین
- بررسی و تحلیل عملکرد لینکدین
بهینه سازی پروفایل در لینکدین
تاثیر محتوای لینکدین بر بازاریابی محتوا
استفاده از تولید محتوا در لینکدین تاثیر بهسزایی در افزایش مخاطبان، جذب مشتریان احتمالی و در نهایت افزایش فروش دارد. صرف نظر از نوع کسب و کار شما، لینکدین این قابلیت را دارد تا ابزاری موثر برای شما در راستای بازاریابی باشد. اگر به دنبال توسعه پروفایل کسب و کار یا شبکه شخصی خود هستید، لینکدین یک شبکه اجتماعی مناسب همین موضوع است. در این مطلب گام به گام از ایجاد پروفایل بهینه تا تولید محتوا پیش خواهیم رفت:
این مطلب هم بخوانید: مدیریت شبکه های اجتماعی، چالش امروز مدیران حرفهای
اهمیت بازاریابی در لینکدین
چرا بازاریابی در لینکدین برای شرکتهای B2B اهمیت دارد؟
در زمانی که شرکتهای مختلف انواع سرمایهگذاریها را برای توسعه کسب و کار خود انجام میدهند، سرمایهگذاری بر روی لینکدین از جایگاه ویژهای برخوردار است. لینکدین یک پلتفرم قابل اعتماد است و گستره وسیعی از کسب و کارهای B2B را شامل میشود.
بازاریابان B2B به LinkedIn اعتماد میکنند زیرا این پلتفرم بر اساس دادههای لینکدین و سایر موسسات معتبر دارای ویژگیهای زیر است:
- در LinkedIn بیش از 706 میلیون عضو در بیش از 200 کشور و منطقه و بیش از 55 میلیون شرکت عضویت دارند. (دادههای داخلی LinkedIn)
- تقریبا در هر ثانیه 3 عضو جدید از میان افراد حرفه ای برای پیوستن به LinkedIn ثبت نام میکنند. (داده هایداخلی LinkedIn)
- اعضای LinkedIn ماهانه بیش از 1 میلیارد بار با صفحات مختلف ارتباط برقرار میکنند. (دادههای داخلی LinkedIn)
- در لینکدین 2.9 میلیون گروه وجود دارد که شامل انجامن صنایع مختلف، گروه فارغ التحصیلان شرکتها و دانشگاهها و انجمنهای حرفه ای است. (دادههای داخلی LinkedIn)
- در 12 ماه گذشته، 96٪ از بازاریابان B2B از LinkedIn برای تولید و انتشار محتوا استفاده کردهاند. (موسسه بازاریابی محتوا، ژوئیه 2020)
- 80٪ از بازاریابان B2B درمورد محتوای خود در LinkedIn بیش از سایر پلتفرمها پول پرداخت میکنند. (موسسه بازاریابی محتوا ، ژوئیه 2020)
- LinkedIn در میان 10 برند برتر جهان با رشد سریع قرار دارد. (BrandZ 2019)
LinkedIn به عنوان بزرگترین شبکه آنلاین حرفهای، جهان ذاتاً B2B محور است. این پلتفرم جایی است که روابط حرفه ای ایجاد میشوند، مشاغل توسعه پیدا میکنند و مبادلات تجاری صورت میگیرند. در نتیجه، این پلتفرم تقریباً نقش یک کانال بازاریابی محتوا برای بازاریابان B2B را پیدا کرده است و از این جهت بالاترین رتبه را در میان شبکه های اجتماعی دارد.
کمک به سازمانها برای دستیابی به اهداف خاص دقیقاً کاری است که لینکدین با ایجاد تجربه تبلیغات مبتنی بر هدف و به منظور ساده سازی آن طراحی کرده است.
مهمترین کاربردهای لینکدین:
از میان کاربردهای لینکدین لازم است تا به 5 مورد از مهمترینها اشاره کنیم:
1- پیدا کردن همکاران قدیمی
پیدا کردن همکاران قدیمی، اساتید، همکلاسیها و افرادی از این دست میتواند دایره ارتباطات شما و شبکهسازی کاریتان گسترش دهد.
2- تولید محتوا و ساختن برند شخصی
لینکدین بستری مناسب برای افرادی است که قصد دارند تا برند شخصی یا پرسنال برندینگ داشته باشند و آن را تقویت کنند.
3- ساخت رزومه آنلاین
ایجاد پروفایل و ساخت یک رزومه آنلاین در لینکدین، میتواند بهترین ابزار برای معرفی توانمندیها و تجربیات شما باشد. به این ترتیب کارفرمایان درک بهتری از شما و شرایطتان خواهند داشت.
4- پیدا کردن موقعیت کاری
اگر به دنبال موقعیتهای کاری جدید و بهتر هستید، روی لینکدین حساب کنید. لینکدین بستر مناسبی برای ارتباط میان کارفرمایان و کارجویان است. کارفرمایان این روزها برای جذب نیروی متخصص خود، ترجیح میدهند سری به پروفایل لینکدین آنها بزنند. سعی کنید در رابطه با مهارتها و توانمندیهای خود، در لینکدین تولید محتوا کنید.
5- عضویت در گروههای کاری
عضویت در گروههای کاری چندین مزیت دارد. از آن جمله میتوان به اطلاع از اخبار حوزه کاری، پرسش و پاسخ با افراد باتجربه، یادگیری و دریافت نکات جدید و شبکهسازی اشاره کرد.
بهینه سازی پروفایل لینکدین شخصی
اما لینکدین هم مانند همه شبکه های اجتماعی، قواعدی دارد. رعایت این اصول و قواعد بیانگر این است که شما با ساز و کار این شبکه اجتماعی آشنا هستید. برای هر یک از شبکههای اجتماعی، کاربرد خاصی در نظر گرفته شده است. لینکدین شاید مرتبطترین اپلیکیشن با فضای کسب و کار است. این روزها اغلب مدیران یا صاحبان کسب و کار ترجیح میدهند تا اعضای تیم خود را از میان حرفهایها و افراد آشنا با تکنولوژی انتخاب کنند. میتوان انتظار داشت که گزینش کارکنان از طریق این ابزارها، تا حدودی دقیقتر باشد.
اما بهینه سازی پروفایل لینکدین موجب میشود تا بیشتر در معرض دید کارفرمایان قرار بگیرید. این که شما اطلاعات کاملی از پیشینه، توانمندیها و مهارتهای خود ارائه کنید، سبب جلب اعتماد بیشتر کارفرمایان برای دعوت از شما میشود. پس این پروفایل و اطلاعات ارائه شده در آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. اما برای ایجاد پروفایل موثر باید چه کرد؟
1- ایجاد URL برای پروفایل
در پروفایل لینکدین، URL ها میتوانند سفارشی شوند. برای این منظور ابتدا باید وارد تنظیمات لینکدین شوید و بر روی گزینه « Edit Public Profile» کلیک کنید. در بخش «Customize Your Public Profile URL» نام خود را وارد کنید. در واقع نام شما در URL مختص به شما قرار میگیرد. بنابراین نام واقعی و املای صحیح آن را وارد کنید.
2- توجه به کلمات کلیدی
پروفایل لینکدین، یک معرفی جامع از توانمندیها و زمینه تخصصی هر فرد است. برای این که بیش از دیگران و از سوی کارفرمایان مرتبط دیده شوید، باید به این کلمات کلیدی دقت کنید. کلمات کلیدی میتوانند ابزاری قدرتمند برای معرفی شما باشند. پس کلماتی که مرتبط با کار و تخصص شما هستند را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید:
3- تصویر پروفایل لینکدین
اولین معرفی از شما، تصویر شما است. تصویر شما میتواند بخشی از شخصیت و روحیات شما را به مخاطبان منتقل کند. عکسی را آپلود کنید که روایت واقعیت شما باشد. همچنین از تصویری با کیفیت و وضوح بالا استفاده کنید. سایز استاندارد تصویر پروفایل لینکدین 400 در 400 پیکسل است.
اما برای کاور پروفایل خود هم میتوانید از تصویری مرتبط با کار و تخصص خود استفاده کنید. به این ترتیب در همان نگاه اول، شناختی کلی به بازدیدکننده ارائه میکنید.
تکمیل پروفایل لینکدین
4- تکمیل مشخصات فردی
سعی کنید با همه فیلدها را پر کنید. هر چقدر پروفایل شما تکمیلتر باشد، برای مخاطب شما جذابتر خواهد بود. در صورتی که یک بخش از پروفایل نیمه تمام است، آن را تکمیل کنید.
همچنین سعی کنید برای دیگران دیدگاه بنویسید و از آنها هم بخواهید تا برای شما چند خطی بنویسند. این کامنتها نوعی اثبات آنچه شما ادعا کردهاید، است. اگر هنوز هیچ کامنتی در پروفایل خود ندارید از همکاران خود بخواهید تا برایتان دیدگاه بنویسند. حداقل ۴ تا ۵ کامنت داشته باشید. نظر افرادی که تاثیرگذار و متخصص هستند را بخواهید.
فراموش نکنید که همه چیز در این پروفایل باید واقعی و به دور از اغراق باشد. علاوه بر این، با افزایش مهارتهایتان پروفایل خود را بهروزرسانی کنید. این اقدام نشانهای از فعال بودن شما است.
5- آپلود نمونه کار
به نمونه کارهایتان در بهینه سازی پروفایل لینکدین توجه داشته باشید. به این ترتیب میتوانید اعتماد کارفرمایان را بیش از دیگران به خود جلب کنید. این نمونه کارها در واقع بیانگر میزان مهارت و اعتماد به نفس شما هستند. حتما نمونههای واقعی و قابل استناد در پروفایل خود قرار دهید.
6- عضویت در گروهها
عضویت در گروههای تخصصی و شرکت در گفتگوها و انتقال ایدهها، نشاندهنده میزان تسلط شما بر موضوعات حرفهای است. شرکت فعالانه در این گروهها میتواند احتمال استخدام شما را افزایش دهد. به این ترتیب با حضور در گروهها و گفتگو با آنان، مشخصات واقعی شما نمایان میشود. همچنین به طور متقابل، شرکت در این گفتگوها میتواند موجب افزایش آگاهی شما و آشنایی با موضوعات جدید باشد.
نقش تصویر در پست لینکدین
شاید این موضوع به نظر پیش پا افتاده و ساده باشد اما استفاده از تصویر در لینکدین دارای اهمیت بالایی است. با استفاده از تصویر، میتوان تعامل کاربران را در شبکههای اجتماعی به اندازه چشمگیری افزایش داد.
فراموش نکنید که نمیتوانید از هر تصویری برای شبکه های اجتماعی خود بهویژه لینکدین استفاده کنید. تصاویر باید کاملا مرتبط با موضوع پست و متناسب با مخاطب هدف باشد. به همین دلیل داشتن درک درست مخاطب هدف، ضرورت دارد.
بازاریابی در لینکدین
بهینه سازی پروفایل لینکدین شرکتی
این روزها شرکتها هم برای نشان دادن اعتبار خود نزد مشتری و معرفی پیشینه فعالیتهایشان، اقدام به ایجاد پروفایل لینکدین میکنند. اما همانطور که برای بهینه سازی پروفایل لینکدین شخصی خود لازم است نکاتی را رعایت کنید، برای پروفایل شرکتی هم باید حرفهای عمل کنید. این پروفایل میتواند ابزاری کاربردی برای بازاریابی دیجیتال باشد. بنابراین برای ایجاد و بهینه سازی پروفایل لینکدین شرکت خود علاوه بر موارد گفته شده، به موارد زیر هم توجه کنید:
1- یک صفحه شرکتی بسازید
برای شروع بازاریابی در لینکدین ابتدا لازم است که یک صفحه اختصاصی برای کسب و کار خود ایجاد کنید. برای ایجاد پروفایل شرکتی ابتدا باید پروفایل شخصی داشته باشید. سپس از بالای صفحه شخصی خود، از قسمت Create Company Page صفحهای برای شرکت خود ایجاد کنید. در مرحله بعد زمینه کسب وکارتان را مشخص کنید و پس از آن اطلاعات شرکت را وارد کنید. در نهایت گزینه Create Page را انتخاب کنید.
حالا شما یک Company Page یا صفحه برای شرکت خود دارید. اگر قصد دارید ادمین دیگری برای این صفحه تعریف کنید وارد بخش Page Admins شوید و ادمینهای دیگر را فعال کنید.
2- مشخص کردن اهداف بازاریابی در لینکدین
در این مرحله باید دید روشنی درباره اهداف خود از بازاریابی در لینکدین داشته باشید. اولین گام، شناسایی اهداف کلی شرکت است. برای نمونه آیا میخواهید مشتری بیشتری جذب کنید؟ یا به دنبال جذب ترافیک بیشتر برای وبسایت خود هستید؟ شاید هم برای کسب اعتبار و جلب اعتماد مخاطبان در لینکدین فعالیت میکنید. در هر حال شناخت و آگاهی از این موضوع موجب میشود تا در ادامه مسیر صحیحتری را طی کنید.
پس از تعیین اهداف کلی کسبوکار و چگونگی ایفای نقش لینکدین در تحقق آن اهداف، بر اساس آمار و ارقام، باید فعالیت خود را ارزیابی کنید. خبر خوب این که تولید مشتری راغب (lead) از میان بازدیدکنندگان لینکدین در مقایسه با سایر شبکه های اجتماعی، بیشتر است. همچنین استخدام و جذب نیروی انسانی نیز با اختلاف، بسیار بیشتر از شبکههای دیگر است.
یکی دیگر از کاربردهای لینکدین، فزایش آگاهی نسبت به برند است. بنای لینکدین بر پایه ایجاد شبکهای از روابط حرفهای است و قرار گرفتن برند شما در جمع این افراد در رشد و شهرت آن تاثیرگذار خواهد بود. به این ترتیب زمینهساز افزایش اعتبار شما خواهد شد.
3- شناسایی مخاطب
پس از ایجاد صفحه شرکتی و تعیین اهداف، نوبت به شناخت مخاطب و تمرکز بر آن میرسد. تولید محتوا باید متناسب با مخاطب هدف و نیازمندیهای او باشد. اما نکته مهمی که نباید فراموش کرد این است که لینکدین یک شبکه اجتماعی عمدتاً B2B است. بنابراین نیاز به لحن و شیوه خاصی از فعالیت دارد.
پیشنهاد میشود برای شناسایی مخاطب هدف، سؤالاتی برای خود مطرح کنید و به آن پاسخ دهید. این سوالات میتوانند پرسش درباره این موارد باشد: مخاطب هدف من کیست؟ یا مخاطب هدف چه چالشهایی دارد؟
بیشتر بخوانید:
4- پروفایل خود را تکمیل کنید.
همانطور که گفته شد از مهمترین گامها در بهینه سازی پروفایل لینکدین چه شخصی و چه شرکتی، تکمیل همه بخشهای پروفایل است. این موارد عبارتند از:
- در بخش Page info تصویر پروفایل و نام صفحه را مشخص کنید. یک تگلاین 120 کلمهای هم میتوانید درباره آن بنویسید.
- در بخش Overview حتما اطلاعات تماس خود را وارد کنید.
- در بخش Location محل دقیق شرکت را معرفی کنید.
- در بخش Hashtags میتوانید تا سه هشتگ اختصاصی برای خود ایجاد کنید.
جالب است بدانید که از قسمت Manage Languages میتوانید امکان ترجمه اطلاعات پروفایل خود را برای مخاطبان و مشتریان خارجی فراهم کنید.
در پروفایل خود یک معرفی اجمالی از شرکت، بیانیه مأموریت، ارزشها و خدمات یا محصولات خود ارائه کنید. به علاوه از کلمات کلیدی حوزه فعالیت خود غافل نشوید. از این طریق احتمال نمایش پروفایل لینکدین شرکت شما در نتایج جستجوی گوگل نیز افزایش خواهد یافت. شما میتوانید از همان کلمات کلیدی پس از بهینه سازی سایت خود، در پروفایل لینکدین نیز استفاده کنید.
داشتن استراتژی تولید محتوا
5- استراتژی مناسب برای تولید محتوا
برای تولید محتوا باید برنامه و استراتژی مشخصی داشته باشید. این استراتژی کاملا مرتبط با هدفگذاری شما است که بالاتر توضیح داده شد. همچنین علاوه بر کیفیت محتوا، نوع و قالب آن نیز اهمیت دارد. برای نمونه، استفاده از مطالعات موردی، پستهای وبلاگ، ویدئو، و اینفوگرافی میتوانند صفحه شما را پرمخاطبتر کنند.
بیشتر بخوانید:
- انواع استراتژی بازاریابی دیجیتال و عوامل تاثیرگذار بر آن
- 9 مرحله ساده ساخت کانال یوتیوب
- همه چیز درباره دیجیتال برندینگ
چگونه تولید محتوا در لینکدین را بهصورت حرفه ای انجام دهیم؟
لینکدین در سالهای اخیر به مکانی برای انتقال تجربه و ایده برای حرفهایها به ویژه در زمینه کسب و کار تبدیل شده است. پتانسیلهای موجود در این فضا زمینه بازاریابی و فعالیت های تجاری را برای کسب و کارهای گوناگون فراهم کرده است. با داشتن یک استراتژی تولید محتوای لینکدین به صورت حرفه ای، میتوانید در توسعه شبکه کسب و کار خود گامی موثر بردارید.
نکات مهم و موثر برای تولید محتوا در لینکدین
لینکدین این روزها به مرجعی برای کارفرمایان به منظور جستجوی افراد حرفهای و همچنین فضایی برای معرفی کسب و کارها و یا محیطی مناسب برای ارائه رزومه کاری و تجربیات تخصصی است. نرخ تعامل در لینکدین حاکی از آن است که این شبکه اجتماعی هر روز بیش از گذشته مورد توجه کسب و کارهای آنلاین قرار میگیرد.
هر روز فرصتهای بیشتری برای کاربران بهوجود میآید تا با تعیین یا تغییر استراتژی تولید محتوا در لینکدین، بیش از پیش نرخ تعامل خود را بهبود بخشند. اما تولید محتوای حرفهای چطور باید انجام شود؟
1- شناسایی مخاطب هدف
اگر به تازگی فعالیت و تولید محتوا در لینکدین را آغاز کردهاید، احتمالا مخاطبین زیادی ندارید. بنابراین گام اول شناسایی مخاطبان هدف و تلاش برای ایجاد ارتباط با آنان است. برای تولید محتوای جذاب و اثربخش در لینکدین، گام اول شناسایی مخاطب و خواستهها یا نیازمندیهای آنان است.
برای درک بهتر از این موضوع، این سوالات را مد نظر قرار دهید:
- مخاطب شما کیست؟
- او چه دغدغههایی دارد؟
- چه زمانی نیاز به اطلاعات یا مشاوره دارد؟
- علت وجود آن دغدغهها یا مشکلات چیست؟
۲- داستان و داستانگویی
برای ارتباط با مخاطب خود از پاسخها یا ارتباطی رباتگونه پرهیز کنید. لحنی دوستانه داشته باشید و با داستانگویی مخاطب خود را جذب کنید. تجربیات واقعی خود را بیان کنید و از موفقیتها، شکستها و تجربیات خود تعریف کنید. با نشان دادن خود واقعیتان، اعتماد کاربران دیگر را جلب کنید و با آنها وارد گفتکو شوید.
به موضوعات مستند بسنده نکنید. برخی عقیده دارند که فضا یک شبکه اجتماعی حرفهای است و تنها باید محتوای حرفهای در لینکدین دیده شود. اما واقعیت این است که برای ایجاد تعامل و ارتباط گرفتن با مخاطبان، بهتر است از موضوعات جذابی که الزاما تخصصی و حرفهای نیستند هم استفاده کنیم. به خاطر داشته باشدی که درگیر شدن مخاطب با داستان، در مقایسه با موضوعات خیلی تخصصی، عملیتر وسادهتر است.
3- ایجاد ارتباط
مهمترین کارکرد شبکه های اجتماع، ایجاد تعامل میان کاربران است. به همان میزان که انتشار پستهای جذاب اهمیت دارد، ایجاد ارتباط با مخاطبان هم از جایگاه ویژهای برخوردار است. در واقع اثربخش بودن فعالیت شما در شبکههای اجتماعی با میزان درگیر شدن مخاطبان قابل سنجش است.
لینکدین فضایی است مملو از اطلاعاتی واقعی و کامل از کاربران. در این فضا به راحتی میتوانید افرادی با مهارتهای مورد نیاز خود بیابید و تاحدودی با تجربیات و عملکرد شغلی آنها آشنا شوید. چه کارفرما باشید و چه قصد توسعه دایره ارتباطات و افزایش دانش خود را داشته باشید، این فضا بستری مناسب برای شما خواهد بود.
به روز بودن و کامل بودن پروفایل لینکدین شما، زمینه را برای ایجاد ارتباطات مفیدتر فراهم میکند. پیوستن به گروهها و به اشتراک گذاشتن تجربیات و محتوای مرتبط، میتواند بهانه خوبی برای ایجاد ارتباط باشد.
۴- تولید محتوای جذاب
تولید محتوا برای لینکدین هم اصول و قواعدی دارد. هرچقدر متنها طولانیتر و همراه عکس یا ویدئو باشند، درگیری بیشتری برای مخاطبان ایجاد میکند. همچنین موجب میشود تا این پستها بیشتر به اشتراک گذاشته شوند. برای تولید محتوای حرفهای ویژگیهای مخاطبان و روشهای ارتباط با آنان را بشناسید. این موضوع در تولید محتوا به شما جهت میدهد.
بیشتر بخوانید:
5- به اشتراک گذاشتن محتوای ارزشمند
برای افزایش اثربخشی بازاریابی در لینکدین، ارزشمندترین محتوای ممکن که میتواند شامل دانش و تجربیات شما باشد را به رایگان به اشتراک بگذارید. این کار موجب تقویت اعتبار برند شما و اعتماد مخاطبان خواهد شد. اما نکتهای که مطرح میشود این است که این دانش و تجربه، در واقع سرمایههای شما هستند پس باید با رعایت ملاحظاتی، آنها را به اشتراک گذاشت. اما یک محتوای ارزشمند برای بازاریابی محتوایی چه ویژگیهایی دارد:
- موضوعاتی را منتشر کنید، که ابتدایی هستند و مطمئن هستید مه رقبایتان هم از آنها مطلع هستند. اما این مطالب میتواند برای مشتریان ارزشمند باشد.
- تولید محتوای آموزشی ساده برای راهنمایی کاربران در رابطه با مشکلات پیش پا افتاده، یکی دیگر از مواردی است که مخاطبان را به محتوای شما جذب میکند.
- محتوا باید بر پایه تحقیق و پژوهش باشد. چنین محتوایی برگرفته از منابع معتبر و بهروز هستند.
- محتوا باید برای مخاطب ارزش افزوده ایجاد کند. بنایراین محتوایی تولید کنید که آموزنده و کاربردی باشد.
6- ارزیابی عملکرد
لینکدین ابزاری برای تجزیه و تحلیل پستهایتان دارد. از طریق این ابزار میتوانید عملکرد محتوای خود را مورد ارزیابی قرار دهید. لیست افرادی که صفحه شما را دیدهاند و درصد افزایش مخاطبان و ارائه آمار میزان تغییرات در مقایسه با قبل از مواردی است که برای سنجش عملکرد مورد استفاده قرار میگیرد.
پیشنهاد میشود برای دریافت نتایج بهتر، لینکها را در بخش نظرات پست قرار دهید. از این طریق میتوانید برای لینکها هم مخاطب جذب کنید.
ویژگیهای تولیدکننده محتوا
ویژگیهای فردی تولیدکننده محتوا در لینکدین:
تولید محتوا در لینکدین نیاز به نویسندهای متخصص و آگاه دارد. برخی از مهمترین ویژگیهای نویسنده محتوا در لینکدین عبارتند از:
- تسلط بر موضوع
- توانمند در پاسخگویی
- توانایی در کپی رایتینگ
- آشنایی با انواع شخصیت و نوع پاسخگویی به هر کدام
- اطلاع از مسائل روز
تولید محتوا در لینکدین
ویژگیهای پستها و محتوای لینکدین:
همانطور که قبلا هم گفته شد، شناسایی مخاطبان و خواستههای آنان در نحوه تولید محتوا بسیار تاثیرگذار است. اما این محتواها چه ویژگیهایی باید داشته باشند؟
- تولید محتوای چالشی
- تولید مستمر محتوا
- استفاده از تصویر در پستها
- انتشار ویدئو
- عدم استفاده از پستهای سیاسی، مذهبی، کلیشهای و تکراری
- تولید محتوای آموزشی، کاربردی، بهروز و خلاقانه
- استفاده از لحن و گویشی دوستانه
تقویم محتوا در لینکدین
تنظیم برنامه زمانی یا تقویم انتشار محتوا
برای تهیه و تنظبم تقویم محتوا، نیاز به دقت و بررسی جوانب مختلف تولید محتوا است. برای تهیه این زمانبندی همه چیز بستگی به مخاطب شما دارد. نوع محتوا، زمان انتشار و میزان آن توسط مخاطب مشخص میشود. در اینجا باز میرسیم به این که اولین قدم برای تولید محتوا در لینکدین، شناسایی مخاطب است.
هشتگ در لینکدین
هشتگ گذاری در لینکدین
هشتگ گذاری در لینکدین، یکی از قابلیتهایی است که میتواند تاثیر بهسزایی بر روی کسب و کارها داشته باشد. اما نحوه استقاده از هشتگ ها در لینکدین هم اصول خاصی دارد که برای اثربخشی بیشتر باید به آن توجه کرد.
ابتدا لازم است بررسی کنید که باید از کدام هشتگها برای کسب و کار خود استفاده کنید. برای پیدا کردن هشتگ میتوانید سراغ اینستاگرام و توئیتر بروید. یک لیست بلند از این هشتگها آماده کنید. البته برخی از آنها ممکن است با وجود ارتباط، در توسعه کسب و کار شما و جذب مخاطب هدف بیتاثیر باشند. بنابراین آنها را از لیست خود حذف کنید. توجه داشته باشید که هشتگها باید به کسب و کار شما مرتبط باشند، تا ارتباط شما با مخاطبین باشند. در واقع مخاطبین شما به محصولات وخدمات شما علاقهمند هستند.
اما نکته دیگر این است که چه زمانی باید از هر هشتگ استفاده کنید. رقبا، نوع، قدمت و اندازه کسب و کار شما در انتخاب هشتگها موثر است. انتخاب اصولی هشتگها میزان تاثیرگذازی آنها را افزایش میدهد. همچنین شما هم میتوانید با دنبال کردن هشتگها، محتواهای جذاب در لینکدین را پیدا کنید. با کلیک بر روی هر هشتگ، تعداد دنبال کنندههای آن به شما نمایش داده خواهد شد.
ابزار تحلیل لینکدین
تحلیل عملکرد لینکدین
تحلیل عملکرد از مهمترین بخشهای فعالیت در شبکه های اجتماعی است. لینکدین هم به عنوان یکی از حرفهای ترین شبکه های اجتماعی، بخشی برای تحلیل هر پست دارد که میتوانید از طریق آن، میزان بازدید و واکنش مخاطبان را به هر پست مشاهده کنید. اما دانستن مفاهیم این تحلیل پیشنیاز درک و تحلیل دقیق از رفتار کاربران است. برای مثال بازدید یا Impressions بیانگر میزان دیده شدن پست توسط مخاطبان و نرخ تعامل یا Engagement Rate شامل مجموع تعداد لایکها، نظرات یا کامنتها و به اشتراک گذاری محتوا است.
buffer ابزار تحلیل شبکه های اجتماعی
بررسی و تحلیل عملکرد لینکدین با استفاده از بافر (Buffer)
در بافر (buffer) ارزیابی عملکرد شبکه های اجتماعی از طریق جمعآوری مجموعهای داده است که برای راهنمایی جهت انتخاب بهترین استراتژی شبکه های اجتماعی استفاده میشود.
بافر یک ابزار مدیریت شبکه های اجتماعی است که امکان زمانبندی انتشار پستها را فراهم میکند. این ابزار، نسخه برنامه موبایل هم دارد که استفاده از آن را آسانتر کرده است.
از طریق این ابزار میتوان فضای فیسبوک، اینستاگرام و توئیتر را مدیریت و تحلیل کرد. Buffer گزارشهای تصویری گوناگونی جهت ارزیابی شاخصهای کلیدی عملکرد و میزان تعامل کاربران در اختیار شما میگذارد. این شاخصها عبارتند از:
- لایک
- کامنت
- منشن
- اشتراکگذاری
- ریتوئیت
- کلیک
- تعداد کاربران یکتا
بنابراین بافر، بهترین پستهای شما به لحاظ عملکرد را تعیین میکند. به این ترتیب متوجه میشوید که کدام استراتژی نتیجه مطلوبتری دارد تا متناسب با آن برنامهریزی کنید.
اما بافر 3 ویژگی جالب دارد. این ویژگیهای عبارتند از:
1- ارائه استراتژی در جهت پیشبرد اهداف
2- ارائه گزارشهای حرفهای و جامع
3- بررسی و ارزیابی استوریهای اینستاگرام
همچنین Buffer سرویس ایجاد و ویرایش تصاویر خاص خود را دارد که به شما در طراحی پستهای تصویری کمک خواهد کرد.
در مجموع میتوان گفت که بافر یک ابزار تحلیل شبکههای اجتماعی است که راهنماییهای بهصورت رایگان ارائه میکند. ارائه یک نمای کلی و نموداری از پارامترهای کلیدی و مهم، تجزیه و تحلیل پستها و استوریها و همچنین ارائه بازخورد کاربران مهمترین ویژگیهای این ابزار است.
تحلیل واکنش مخاطبان به پست لینکدین
بررسی و تحلیل عملکرد لینکدین با استفاده گوگل آنالیتیکس
ابزار گوگل آنالتیکس هم، یکی از بهترین ابزارها برای تحلیل عملکرد لینکدین شما است. برای دریافت این تحلیلها ابتدا باید نحوه استفاده از آن را بدانید:
بررسی نرخ تبدیل مخاطبان لینکدین
برای تعیین تعداد مشتری هدف، ابتدا لازم است وضعیت فعلی را مشخص کنید. برای این منظور از طریق گوگل آنالیتیکس، گزینه Acquisition را انتخاب کنید و وارد قسمت Social شوید. در این قسمت ابتدا Conversions و سپس LinkedIn را انتخاب کنید. در این قسمت باید ابتدا تاریخ را تنظیم کنید و اطلاعات این قسمت را مشاهده کنید.
برای بررسی و اطلاع از این دادهها، میتوانید در گوگل آنالیتیکس یک Goal تعریف کنید. برای مثال مخاطبی که از لینکدین وارد صفحه تماس شود و یا مخاطبی که از لینکدین وارد درگاه پرداخت سایت شما شود.
به این ترتیب میتوانید آماری دقیقتر از مخاطبان خود و نحوه واکنش آنها به پروفایل لینکدین و یا پست هایتان به دست آورید.
علاوه بر این، در لینکدین ابزاری به نام Lead Gen Forms به معنی فرمهای تولید مشتری هدف در اختیار آنها قرار میدهد. این فرم در واقع یک روش ساده برای جمع آوری اطلاعات مشتریانی است که به پروفایل شما مراجعه کردهاند.
بررسی ترافیک دریافتی از لینکدین
میزان ترافیک دریافتی از لینکدین هم یکی دیگر از مواردی است که از طریق گوگل آنالیتیکس قابل مشاهده است. برای این منظور در بخش Acquisition وارد گزینه All Traffic شوید. سپس Referrals را انتخاب کرده و LinkedIn را پیدا کنید.
در این بخش میتوانید تعداد بازدیدکنندگانی که از طریق لینکدین به وبسایت شما مراجعه کردهاند را ببینید. همچنین درصد آنها را با سایر منابع و کانالهای ورودی مقایسه کنید.
نظر شما…
نظر شما چیست؟ آیا برای خودتان یا کسب و کار خود اقدام به ایجاد و بهینه سازی پروفایل لینکدین کردهاید؟ آیا به نظر شما هم استفاده از این شبکه اجتماعی میتواند در مسیر شغلی شما و عملکرد شرکت موثر باشد؟ برای مشاوره با کارشناسان خاتون تماس بگیرید.